fbpx

Betaalde opleiding tot Triagist

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de zorg? Ben je geduldig en communicatief vaardig? Groei door naar de functie van triagist met de betaalde opleiding tot triagist van Auxilio!

 

Wat doet een triagist?

De triagist is het eerste aanspreekpunt voor patiënten die de huisartsenpost of huisartsenpraktijk bellen met een zorgvraag. Door het zorgvuldig uitvragen van de gezondheidsklacht bepaalt de triagist de urgentie en biedt de juiste hulp. Om de hulpvraag, mate van spoed en het juiste vervolgtraject te bepalen maakt de triagist gebruik van medische kennis en communicatietechnieken. Deze kennis en vaardigheden leer je tijdens de opleiding tot triagist.

 

Binnen Auxilio bieden wij twee trajecten aan om triagist te worden:

 • Verkorte opleiding tot Triagist in de dagzorg
  Als triagist in de dagzorg sta je patiënten te woord die tijdens de kantooruren bellen naar de huisartsenpraktijk. Daarnaast ondersteun je de huisartsenpraktijk door afspraken in te plannen of uitslagen door te bellen. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een certificaat.
 • De volledige opleiding tot Triagist
  Hierbij werk je zowel in de dagzorg als tijdens de avonden en in de weekenden. Na het afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma en word je opgenomen in het Register voor Triagisten.

Zo ziet de betaalde opleiding tot triagist er uit

De betaalde opleiding tot triagist bij Auxilio is een leerwerk-traject. Wij zijn een CRKBO-geregistreerde opleidingsinstelling en een gecertificeerd opleider in triage.

 • Opleiding tot Triagist in de dagzorg
  Voor de verkorte opleiding tot triagist in de dagzorg geldt een opleidingstraject op maat. Afhankelijk van je kennis en werkervaring volg je enkele e-learnings en krijg je ten minste één klassikale training. 
 • Volledige opleiding tot gediplomeerd Triagist
  Voor de volledige opleiding tot triagist volg je voordat je begint met werken een theoretische training van 5 weken en krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen.

Na deze initiële training begin je (onder begeleiding) met werken op een van onze Triage Support Centers (Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht of Maastricht) of een huisartsenpost bij jou in de buurt.

 

Onderwijs

Bij Auxilio maken we gebruik van blended learning: een combinatie van e-learning en klassikaal onderwijs. Door middel van zelfstudie en e-learning doe je de noodzakelijke basiskennis op. Tijdens de klassikale bijeenkomsten kun je vragen stellen en is er ruimte om dieper in te gaan op casuïstiek. Meer details over het onderwijs vind je hieronder onder het tabblad “Programma”.

 

Opleidingsduur volledige opleiding tot Triagist

Als vereiste moet je je diploma behalen binnen 2 jaar. De praktijk wijst uit dat de meeste kandidaten het triage-diploma binnen 8 tot 12 maanden behalen. 

 

Startdata en opleidingslocatie

Voor zowel het verkorte als het volledige opleidingstraject geldt dat je het hele jaar door kunt starten met de opleiding. Je kunt de opleiding volgen bij één van onze 5 Triage Support Centers. Deze zijn gevestigd in Groningen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Maastricht. 

 

Jouw profiel

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot triagist bij Auxilio dien je te beschikken over één van de volgende diploma’s:

 • Doktersassistent(e)
 • Verpleegkundige (minimaal mbo-4)
 • Een andere zorgopleiding op mbo-4 niveau (bijvoorbeeld Apothekersassistent(e)).

Daarnaast ben je proactief, zelfstandig, flexibel en stressbestendig. Ook heb je affiniteit met geautomatiseerde systemen en software-programma’s. We vragen een minimale inzet van 16 uur per week. 

Ons aanbod

 • Een contract van 16-28 uur per week.
 • Baangarantie, zowel tijdens als na de opleiding.
 • Een door de branche-organisatie erkend diploma.
 • Opname in het Register voor Triagisten en opname in het Kwaliteitsregister voor Doktersassistenten.
 • Flexibele werktijden.
 • Een bovengemiddeld salaris, vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

Opleidingsinformatie

Post-mbo

Landelijk

Kennis-en-wetenschap, Medisch handelen, Organisatie, Professionaliteit

Fysieke lessen

Interesse of vragen?

Heb je interesse in deze opleiding of heb je vragen? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • LEERDOELEN
 • PROGRAMMA
 • OPLEIDINGSKOSTEN
 • TOELATINGSEISEN
 • Leerdoelen

  1. Leren hoe je op een gestructureerde manier een triagegesprek voert met een patiënt.

  2. Begrijpen welke criteria je kunt gebruiken om de urgentie van een zorgvraag in te schatten.

  3. Efficiënt gebruik maken van de NHG-TriageWijzer.
  4. Communicatievaardigheden ontwikkelen.

 • Programma volledige opleiding tot Triagist

  Week 1 t/m week 5

  De eerste 5 weken zijn er twee klassikale lesdagen per week. Naast de lesdagen volg je uitgebreide e-learnings en zal de benodigde theoretische kennis worden herhaald. De e-learnings zijn verdeeld in zes onderdelen, waarbij de zes clusters in de NTS worden aangehouden:

  • algemeen/huid;
  • buik/urogenitaal;
  • hoofd;
  • neuro/psychiatrie;
  • thorax/extremiteit;
  • trauma.

  Ieder deel van de e-learning wordt afgesloten met een klassikale bijeenkomst, waarin ruimte bestaat voor vragen en uitgebreid in zal worden gegaan op verdere verdieping en casuïstiek. 

   

  Vanaf de 6e week

  Om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk, komen een aantal klassikale modules aan bod waarbij onder andere wordt ingegaan op het gespreksmodel, beoordeling van het toestandsbeeld en communicatieve vaardigheden. In klein groepsverband wordt gedurende verschillende bijeenkomsten geoefend met het gespreksmodel en het werken in de ICT-applicatie. 

   

  Werken in de praktijk

  De opgedane vaardigheden zullen verder worden uitgebreid in de praktijk. Je gaat aan de slag op een van onze Triage Support Centers (in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht of Groningen) of bij een huisartsenpost bij jou in de buurt. Onder begeleiding zullen de werkzaamheden worden uitgebreid van de terugbelagenda (laag-urgent), naar de volledige inkomende lijnen (alle urgenties).

 • Opleidingskosten volledige opleiding

  Je tekent een contract met een opleidingsclausule. Blijf je in totaal 2,5 jaar in dienst bij Auxilio dan betalen wij je opleidingskosten. Besluit je om eerder met ontslag te gaan dan betaal je de opleidingskosten van €5500,- naar rato terug. 

   

 • Toelatingseisen opleiding tot Triagist

  Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot triagist dien je minimaal een zorgopleiding op mbo-4 niveau te hebben afgerond. Veel triagisten hebben een achtergrond als doktersassistent(e) of verpleegkundige, maar sinds een verruiming van de instroomeisen komen ook andere paramedische specialismen in aanmerking.