|
Auxilio

Bijbaan geneeskundestudent

Als student en in het bijzonder als geneeskundestudent is het leven duur; De huur van je kamer, collegegeld en boeken, eten/drinken, uitgaan, vakanties en andere leuke dingen. Ook met het recent afschaffen van de basisbeurs is het bijna noodzakelijk geworden als student geneeskunde een bijbaan te nemen. Wat voor baantje neem je dan als student? Een veel gekozen job is een bijbaan in de horeca. Maar is het niet een stuk idealer om de kennis die je op doet bij je geneeskunde studie te combineren met je bijbaan?

Verschillende bijbanen door je geneeskundestudie

Auxilio biedt daarvoor als geen andere organisatie zoveel mogelijkheden aan geneeskundestudenten. Als je de studie nominaal doorloopt, ben je in totaal zes jaar bezig. En ieder studiejaar dat je verder komt, ontstaan er weer nieuwe leuke en uitdagende mogelijkheden waarin je je verder kan ontwikkelen in je carriere. 

  • Begin van je studie. Zo biedt Auxilio - volgend op je zorgstage - in jaar 1 en 2 de mogelijkheid om je medische vaardigheden verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld het verpleeghuis of revalidatiecentrum.
  • Ben je hier later in je studie op uitgekeken, kun je in jaar 3 en 4 aan de slag als bloedprikker of doktersassistent in een huisartsenpraktijk.
  • Ben je eenmaal aanbeland in jaar 5 en 6 van je studie? Auxilio kijkt samen met je naar de best passende en uitdagende bijbanen, ook afhankelijk van je voorkeursspecialisatie. Bijvoorbeeld als operatie-assistent, het uitvoeren van medische keuringen en beoordelen van functie-onderzoek.
  • Ook wanneer je eenmaal afgestudeerd bent als basisarts, zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar om je verder te ontwikkelen als arts. Bijvoorbeeld door ervaring op te doen op diverse ANIOS plekken.

Werken buiten kantoortijden en tijdens wachttijd of voor een reis

Ga je coschappen lopen en ben je daardoor beperkt in je mogelijkheden om doordeweeks je bijbaan te vervullen? Wellicht dat een bijbaan als triagist op de huisartsenpost dan ideaal voor je is, gezien de ANW-diensten.  Ook voor geneeskundestudenten met lange wachttijd biedt Auxilio diverse langdurige vacatures, om zo een zinvolle invulling te geven aan de tussenliggende periode.

Kijk hier voor een deel van de huidige vacatures.

Ontwikkeling van je medische vaardigheden

Om bekwaam aan de slag te gaan bij je nieuwe bijbaan, wordt er samen met je gekeken welke vaardigheden je al bezit en welke je nog verder moet ontwikkelen. Daarvoor worden diverse trainingsdagen en cursussen aangeboden, zoals een meerdaagse opleiding tot triagist, training vaardigheden in de thuiszorg en nog veel meer. 

 

Bijbanen geneeskundestudenten door de jaren heen

Auxilio Medisch Uitzendbureau gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.